Att en flyttstädning som  kan kosta en hel del pengar är det många som är medvetna om. Att en flyttstädning är dyr är kanske inte så konstigt, eftersom det är en mycket omfattande städning av städfirma stockholm som innefattar ett flertal olika arbetsmoment. Genom att anlita en städfirma kan du få hjälp med städningen på ett professionellt sätt, samtidigt som du slipper ta hand om uppgiften på egen hand. Om du använder dig av RUT-avdraget behöver det dessutom inte bli speciellt dyrt. Här ska vi berätta mer om hur RUT-avdraget fungerar, hur mycket du kan använda dig av och i vilka situationer som RUT-avdraget är aktuellt.

Vad är RUT-avdrag i samband med flyttstädning?

Putsa fönster

RUT-avdraget är kort och gott ett skatteavdrag som tilldelas privatpersoner. Du kan använda RUT-avdraget för hemstädning och storstädning, men du kan också använda det till flyttstädning för att sänka dina kostnader. Avdraget ger ett sammanlagt belopp på 50 000 kronor om året och per person. Är ni två vuxna som uppfyller kraven för RUT-avdrag i samma hushåll har ni således 100 000 kronor i RUT-avdrag gemensamt som ni kan nyttja.

Är RUT-avdrag och ROT-avdrag samma sak?

Det är lätt att blanda ihop RUT-avdrag och ROT-avdrag, men RUT-avdrag gäller för hushållsnära tjänster och ROT-avdraget gäller för renovering, bygg eller hantverkare, t.ex. när du vill bygga en altan eller när du behöver hjälp av en rörmokare. Använder du upp 30 000 kronor på ROT-avdrag har du endast 20 000 på RUT-avdraget kvar att använda.

RUT-avdrag och flyttstädning

Att använda RUT-avdraget i samband med flyttstädning är mycket vanligt förekommande. Med RUT-avdraget kan du sänka dina kostnader med hela 50 %. Om din flyttstädning skulle ha kostat 6000 kronor kommer den således att kosta 3000 kronor efter att avdraget är gjort. Det är flyttfirman som sköter kontakten med Skatteverket och som gör avdraget på din faktura. För att få använda dig av RUT-avdraget gäller det dock att du uppfyller en del villkor. Till att börja med är det ditt ansvar att kontrollera så att du har RUT-avdrag kvar att nyttja, men du behöver också säkerställa att bostaden du ska flyttstäda är en bostad som du står skriven på.

Välj en städfirma med F-skatt

Det kan kännas lockande att anlita en städfirma svart, men det kan också innebära en hel del problem. Vill det sig illa blir du lurad på hela slanten. I annat fall har städfirman inte F-skatt, vilket i sin tur innebär att du inte kan använda dig av RUT-avdraget överhuvudtaget. För att du ska kunna använda RUT-avdrag gäller det nämligen att företaget har en F-skattsedel.